Armering

Armering och betong går hand i hand för få bra slutresultat. Utan en bra armering finns det stora risker att betongen spricker och då får man göra om arbetet igen – det är mindre bra för miljön.
Betong armering

Betong är ett hårt och hållbart byggnadsmaterial som kräver en kvalitativ armering.

Betong är ett hårt och hållbart byggnadsmaterial. Normalt behöver betongen stärkas upp med armering för att klara av de kraven som finns idag och för att samtidigt kunna bibehålla sin långa livslängd. 

Armering har i många år varit en viktig del i betong -industrin och byggandet. Redan på 1800-talet blev armering populärt att använda i sin betongtillverkning. 

KP Betongs armeringsverkstad är certifierad av Nordcert. Detta innebär att vår armering både är beständig och hållbar. I vår armeringsverkstad tillverkar vi bockad armering i 8, 10 och 12 mm. Vår automatiska bock -och klippmaskin kan dagligen producera stora volymer bockad armering. Detta innebär att vi kan se till att ditt projekt blir producerat med certifierade produkter som har en lång livslängd. 

Vi på KP Betong tycker det är viktigt att man vet var ingredienserna kommer ifrån. Det är därför viktigt att vi kan vara med på hela betongens resan, från ritning till färdigt projekt. Tack vare vår armeringsverkstad, är detta möjligt. Vi kan då garantera en armering som kan stå som en stabil grund för just ditt betongprojekt. 

Armering går precis som betong att återvinna, vilket gör armering både till ett smart och miljövänligt val för ditt byggprojekt. Vill du veta mer om vår armering eller armeringsverkstad? Kontakta oss!

Miljövänligt.

Armering går precis som betong att återvinna, vilket gör valet av dessa material både smart och miljövänligt för ditt byggprojekt. 

8, 10 eller 12 mm.

Armeringen som bockas eller klipps i vår armeringsverkstad går att få i olika utföranden. Vi bockar armering i 8, 10 och 12 mm. Vill du veta mer, kontakta oss!

Låga transportkostnader.

Precis intill vår betongfabrik, ligger vår armeringsverkstad. Detta innebär att vi kan minska transporterna och istället lägga tid på att få fram ett slutresultat som håller en hög standard och kvalitet.

Certifierad armeringsverkstad.

Vi på KP Betong har vår egen armeringsverkstad. Den är certifierad av Nordcert. Detta innebär för oss som betongleverantörer att vi kan garantera våra kunder en hög standard. På så sätt kan vi bidra till ett hållbart byggande, både för projekt som byggs idag och i framtiden.

Prefabricerade betongelement, Fabriksbetong, Betong Armering,

Viktiga dokument

Fråga Jan-Åke

Jan Åke Nilegård är specialist på armering om ni har frågor om det så hjälper Jan Åke till.

Några utvalda projekt.

Kvarter Dörren 4

Bangårdsterrassen

Diagnosen 1