Betonglego

Betonglego är betongklossar som till utseendet påminner om legobitar och används både till tillfälliga och mer permanenta byggprojekt. De kan användas till planlager, betongmurar, betongväggar och bullerväggar.
Betonglego

En del av KP Betongs produktion består av betonglego.

Betonglego som även kallas betongklossar eller betongblock, har ett brett användningsområde. De kan användas till planlager, betongmurar, betongväggar och bullerväggar. Dem formas och gjuts i vår betongfabrik och när det har gjutits klart är det dags för betongen att härda. Därefter är det redo för leverans till kund. 

Betonglego har fått sitt namn på grund av dess utformning, som påminner om en legokloss. Dem har oftast en enkel design som underlättar byggandet, eftersom de enkelt då kan staplas på varandra. Att använda lego i betong innebär både en stabil och smidig konstruktion. Det är även enkelt vid eventuell utbyggning, eftersom legoklossarna enkelt kan staplas på varandra allteftersom.

Specialanpassade beställningar.

Produkten används till både tillfälliga men även mer permanenta byggkonstruktioner. En av anledningarna till betonglegos popularitet är på grund av att den enkelt kan skilja olika material från varandra. Det kan vara till exempel sand, spån eller vägsalt. Det är även ett populärt val på grund av dess enkla montering för det behövs varken gjutning eller fogning vid montering av klossarna.

Vi producerar produkter i flera olika mått. Vi producerar helt efter dina önskemål, oavsett vilka mått du önskar eller antal produkter du är ute efter. Har du några frågor eller vill veta mer, kontakta oss!

Brandsäkert

Betonglego är ett bra och brandsäkert val för dig. Det gäller även all annan betong som tillverkas i vår betongfabrik. Betonglegon avger därmed heller inga farliga eller skadliga avgaser eller gifter. Detta gör betonglego till både ett säkert och klokt val till ditt byggprojekt.

God ljudkomfort

Användningsområdena för betonglego är många. Många väljer betonglego just på grund av dess förmåga att hantera ljud och buller. På grund av betongens ingredienser, blir betonglego ett byggnadsmaterial som har hög ljudisolering. 

Enkel montering

På grund av dess utformning, blir monteringen av betonglego enkel, snabb och smidig. Det behövs varken gjutning eller fogning när legobitarna ska monteras. Det viktigaste att tänka på vid montering av betonglego, är att underlaget legobitarna ska stå på är jämnt och stabilt.

Fråga Pierre

Pierre Brandberg är Fabrikschef och säljare inom prefab, jag hjälper er att ta fram priser efter förfrågan.

Några utvalda projekt.

Kvarter Dörren 4

Bangårdsterrassen

Diagnosen 1